Летопис Балкани. Кристина Генчева

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  19-4-2016
  •  184

Автор:Кристина Генчева
Издателство:Балкани
Страници:143
Корици:Меки
Година:2011
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Отлично
Поводът за „Летопис Балкани" е календарен - 20 годишнината от основаването на издателство „Балкани". Моментът е подходящ 3а обобщаване и равносметка на извървения път.
Представени са основните издателски поредици, включително „Балканска Библиотека", както и списание „Литературни Балкани". (Не са обект на тази книга броевете на първия вестник за бизнес и реклама на Балканите - в. „Балкани", издаван на български, турски, гръцки и английски език от 1991-1993. В едно следващо издание този пропуск може да бъде запълнен. Там в отделен раздел биха могли да се включат и интересни отзиви от страната и чужбина 3а поредиците на „Балкани", интервюта, снимки, писма и други документи, налични в архива на издателството.)
Има подробен показалец на имената на авторите по страни, както и на имената на преводачите. В издателство „Балкани" до момента са публикувани общо 750 автори от 25 страни с помощта на 66 преводачи на художествена литература.
Публикациите намират своя контекст чрез анализа на проф. Мария Младенова 3а цялостната история на издателство „Балкани". Запознаваме се и с гледната точка на неговия основател Георги Гроздев от интервюто муза сп. „Издател".

Категория:     Литературни изследвания
Издателство:     Балкани
Година:     2011
Cтраници:     143
Забележка:     Нечетена книга.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      130/200/0 мм
Ключови думи:      балканска литература

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.