Неорганична химия. Част 2. Второ основно преработено и допълнено издание. Л. Генов, М. Манева-Петрова

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  25-3-2016
  •  261

ПРОДАДЕНА

Автор:Л. Генов, М. Манева-Петрова
Издателство:Наука и изкуство
Страници:476
Корици:Твърди
Година:1990
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 155 / 225 Състояние: Мн. добро
Във второто издание на учебника „Обща и неорганична химия“ — част II, аналогично на първото, е разгледана химията на елементите и техните съединения, изхождайки от мястото им в периодичната система. Запазен е, а на места е задълбочен и разширен подходът при изясняване на химичните отнасяния въз основа на придобитите теоретични познания относно термодинамиката и кинетиката на химичните процеси, на молекулната и криеталната структура на веществата.

Залегналата в първото издание концепция за обобщено разглеждане на свойствата на елементите и техните съединения по степени на окисление в основата си също е запазена, като е ваправен и опит за нейното усъвършенствуване, а именно: при излагане на свойствата на елементите първият елемент във всяка група и неговите съединения са разгледани отделно от аналозите им. Този подход не трябва да се смята като отстъпление от първоначалната идея за обобщение, а като по-добър и по-лесно достъпен вариант за разкриване на специфичните отнасяния на тези елементи.

Учебникът в настоящото издание е допълнен с още една глава — „Химични елементи. Прости вещества“. Тя има за задача да даде обобщена информация относно разпространението на химичните елементи по земната кора, техните свойства и методи за получаване.

Глави 12, 13, 14, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25, 31, 32 са написани от проф. д-р Л. Генов, а глави 15, 16, 20, 21, 26, 27, 28, 29, 3© — от доц. к. х. н. М. Манева-Петрова.

Категория:     Химия
Издателство:     Наука и изкуство
Година:     1990
Cтраници:     476
Забележка:     Здраво книжно тяло, без забележки в текста.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     твърди
Размери:      155/225/28 мм
Ключови думи:      неорганична химия, актиноиди, химически групи, периодична система
Категория › Химия

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.