Ръководство за упражнение по теоретична механика. Част 2. Кинематика и динамика. Б. Тошев, Л. Кандов, К. Марковски, Ц. Парасков, В. Топенчаров, А. Пис

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  20-3-2016
  •  291

Автор:Б. Тошев, Л. Кандов, К. Марковски, Ц. Парасков, В. Топенчаров, А. Писарев
Издателство:Техника
Страници:422
Корици:Твърди
Година:1966
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 230 Състояние: Мн. добро
Целта на това ръководство е да улесни студентите от висшите технически учебни заведения при изучаването на теоретичната механика. То съдържа 747 задачи с 522 фигури. Основ-ните от тях са решени и обяснени, някои са придружени с упътвания, а на всички са дадени отговорите.

Всяка група от сродни задачи е придружена от теоретични бележки, които съдържат необходимия формули и обясненията към тях. Там, където това е нужно, са дадени и специални методически указания.


ПРЕДГОВОР
Целта на това ръководство е да подпомогне затвърдяването и практическото овладяване на материала по теоретична механика, преподаван във висшите технически учебни заведения у нас.

Ръководството съдържа задачи, съставени от авторите или заим-ствувани от другаде, групирани според естеството им в отделни глави. Всяка глава започва с преговорни теоретични бележки. Една част от задачите са решени, други са придружени с упътвания, а на трети са дадени само отговорите. С теоретичните бележки се цели да се възстановят знанията, необходими за решаване на задачите в съответната глава, а с решените задачи се дават начините за решаване на задачите от даден вид. Упътванията към голям брой от задачите целят да насочат читателя и с това да го насърчат и увлекат в решаването им. Задачите, на които е даден само отговор, са предназначени за ползуване от тези, които вече са усвоили начините за решаване на задачи от дадения вид.    ^

Съгласно с БДС 3952—65 единиците от Международната система СИ стават задължителни във всички области на науката, техниката и народното стопанство, а също така и при обучението.

Пълното преминаване към изключителното използуване само на системата СИ ще трае няколко години. Ето защо за улеснение на читателите, които трябва да усвоят и да прилагат нозата система единици, прилагаме сравнителна таблица на най-употребяваните в тази книга измервателни единици.    л

Авторите се надяват, че с така съставеното от тях ръководство ще постигнат поставената цел. При следващите издания те с благодарност ще приемат всяка полезна препоръка за налагащи се допълнения и подобрения.

Авторите

Категория:     Учебници за ВУЗ
Издателство:     Техника
Година:     1966
Cтраници:     422
Забележка:     Здраво книжно тяло, без драскания и подчертаване в текста.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     твърди
Размери:      165/230/0 мм
Ключови думи:      методически указания, висша математика
Категория › Учебници за ВУЗ

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.