Превенция на стрес и професионално изчерпване. Захарина Савова

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  7-3-2016
  •  226

ПРОДАДЕНА

Автор:Захарина Савова
Издателство:Симолини
Страници:152
Корици:Меки
Година:2012
Броя:1
ISBN:9789549493535 Тегло (гр.): 230 Формат: 150 / 210 Състояние: Отлично
Доц. Захарина Савова, д.м., е преподавател във Факултета по обществено здраве при Медицински университет - София. Магистър по клинична психология, обществено здраве и здравен мениджмънт, със специалност "Управление и организация" и "Медицинска педагогика".

Специализирала е аналитична психотерапия в Швейцария, основи на когнитивно-поведенческата терапия, краткосрочни терапии, смехотерапия. Индивидуален член е на Европейската асоциация по телесна психотерапия; преподавател и супервайзър в Института по психотелесна психотерапия. Научно-изследователската и приложно-практическата й дейност е в областта на превенция на психичното здраве и психотерапията. Преподавател е по медицинска психология, психология на управлението, психология и психопатология на стареенето, превенция на стреса. Автор е на над 90 научни публикации в български и международни издания.

Стресът неизбежно присъства в нашето ежедневие. "Превенция на стрес и професионално изчерпване" ни помага да го разберем и разпознаем. Дава ни практически насоки как да се освободим от напрежението и дистреса; как да управляваме ефикасно предизвикателствата в жовота, така че да ставаме по-силни, по-успешни и удовлетворени.

Ревюта:
Една монография, в която се представят някои социално значими заболявания, чието разпространение се увеличава, а възрастовата граница пада все повече. Един от основните фактори за тези заболявания е стресът, който стана ежедневен спътник в живота ни.

Начинът, по който е написана „Превенция на стрес и професионално изчерпване“, я прави достъпна за голям брой читатели. Теоретичната и част ще ни помогне да разпознаем стреса, а идеите и техниките в нея, ще ни помогнат да се противопоставим по-лесно на стреса като изградим умения и го управляваме ефективно.

Марина Маринова, Хеликон Шумен

Категория:     Психология
Издателство:     Симолини
Година:     2012
Cтраници:     152
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
ISBN:     9789549493535
Размери:      150/210/0 мм
Тегло:     230 грама
Ключови думи:      Стрес, дистрес, психоматични заболявания, синдром на изчерпване, burnout, психотерапия, комуникативни умения, конфликт, смехотерапия,
Категория › Психология

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.