Любовен роман

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  24-1-2014
  •  612

Автор:Александър Александров
Издателство:Зелена вълна
Страници:126
Корици:Меки
Година:2009
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Отлично
Заглавието "Любовен роман" не е метафора. Вие държите в ръце наистина един роман за любовта. Тази опасна тема тук е погледната от много странен ракурс.

Един самотник в напреднала възраст. Роднините, заради които някога властта не му е разрешавала да следва и не го е пускала да излиза в чужбина, сега макар и от небето го компенсират с щедри реституции. Най-близките му са го изоставили, заради примамливите възможности на демокрацията. И му се отплащат с тлъсти ежемесечни чекове. Какво му остава на самотника в напреднала възраст - да се алкохолизира, да се остави да го изберат за почетен председател на някоя съмнителна фондация или да стане пътешественик. Героят е и трите едновременно.

Но къде тук е любовта?

Героят израства сред сцени на любов, страсти и трагедии между 1500-те жители на едно село, изградено на две реки. Той е преживявал историите или е слушал за тях. Докато и него го връхлита една невероятна любов. Наистина невероятна, защото той е 12-годишен юноша, а тя е 20-годишна жена с дете, с наполовина френска кръв, с неизкореними представи за "свобода, братство и равенство". И най-невероятното е, че след 40 години се развива един умишлено плагиатстван от Маркес сюжет. Героите се срещат. Всемогъщият Бог, от когото те никога не са се отказвали, е запазил телата и душите им, и те се впускат в дълго пътешествие по Великия океан, докато един ден, по сюжета на друг класик, единият от тях поема дълбоко въздух и тръгва към морското дъно.

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.