Духът на прерията. Джордж М. Джордж

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  13-12-2015
  •  136

ПРОДАДЕНА

Автор:Джордж М. Джордж
Издателство:Астрала
Страници:187
Корици:Меки
Година:1994
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. добро
Тази книга не е като другите… НЕ, ДРАГИ ЧИТАТЕЛЮ! Не бързай да прескочиш страницата! Зная, че подобни встъпления са ти омръзнали, но това наистина е нещо различно. В него няма да ти бъде обяснявано с какво книгата-игра се различава от другите книги, разликата сигурно ти е известна (ако все пак не си чел подобна книга, просто следвай указанията). Целта на този увод е да ти покаже разликата между ТАЗИ ИГРА и ОСТАНАЛИТЕ КНИГИ-ИГРИ.

В основните си правила ТАЗИ ИГРА е подобна на всички други. Описва се едно приключение, в което героят си ти. Разделена е на епизоди и развитието на действието зависи само от твоите решения. Дотук с приликите!

ПЪРВАТА РАЗЛИКА Е РЕАЛНОСТТА НА СЪБИТИЯТА. Приключението е съставено по действителни случки от индианската история и по легенди от индианския фолклор. По-точно приключението се развива около две действителни случки: „Как Поуните престанали да принасят човешки жертви на Утринната Звезда“ и „Връщането на Свещените Стрели на Шейените, отнети им от Поуните“. Разбира се, има и много измислени неща, все пак това е ИГРА, а не исторически учебник.

ВТОРАТА РАЗЛИКА Е СВОБОДНИЯТ ИЗБОР НА ГЕРОЙ. В повечето книги-игри, ти, читателю, имаш достатъчна свобода на действие, но обикновено си ограничен от възможностите и способностите на героя. Очевидно е, че пълна свобода на избора е трудно да бъде постигната. Все пак трябва да има някакви ограничения. Един безсмъртен и свръхсилен супермен, който с един замах помита противниците си, би направил играта безсмислена. Но достатъчно е ограниченията да бъдат само в абсолютните възможности на героя.

В ТАЗИ КНИГА ти ще имаш възможност да избираш между ТРИМА герои, всеки от които, освен обичайните точки за „Сила“ и „Издръжливост“, притежава и шестнадесет специфични умения. Какви да бъдат началните точки на тези умения, ще можеш да решиш сам.

ТРЕТАТА РАЗЛИКА Е РАВНОПРАВНО УЧАСТИЕ НА ЧИТАТЕЛИТЕ. Някои автори смятат, че е невъзможно да се напише книга, в която „читател“ и „читателка“ да могат с еднакво основание „да бъдат героя“. Има много такива начини и тук е показан един от тях. Разбира се, с известен компромис, поради факта, че според индианските традиции и обичаи жената не може да бъде воин и вожд (и тук има няколко изключения). Главното действащо лице е мъж, но „героят“ може да бъде както момче, така и момиче. Как е постигнато това, ще разбереш, като прочетеш книгата.

Един специален съвет към читателките: не изпускайте шанса си да управлявате един мъж! Такава възможност не се явява често!… Това беше само шега. Сериозното предложение е — ОПИТАЙТЕ СИЛИТЕ СИ! ОПИТЪТ СИ ЗАСЛУЖАВА!

ЧЕТВЪРТАТА РАЗЛИКА Е НАЙ-ПРИЯТНАТА. В ТАЗИ КНИГА-ИГРА, както и в много други, ще се сблъскаш с няколко логически задачи. Разликата е, че тук те не са поставени само да усложняват приключението. Правилното решение на тези задачи ще ти даде възможността да спечелиш една от големите награди на издателя. Как точно да стане това, можеш да разбереш в специалното приложените към книгата: „ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В ИГРАТА С НАГРАДИ“ и „УКАЗАНИЯ ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА ТАЛОНА ЗА УЧАСТИЕ В ИГРАТА С НАГРАДИ“.

И НАКРАЯ, ПОСЛЕДНАТА ПЕТА РАЗЛИКА. Тази книга-игра ще ти даде възможността да помислиш над идеята — „Какво би станало, ако подходящ човек се намеси по подходящ начин, в подходящ момент в индианската история“.

Разбира се „подходящият човек“ си ти, читателю! „Подходящият начин“ зависи от действията ти. А „подходящият момент“…? Ще го научиш, след като прочетеш ТАЗИ КНИГА-ИГРА, която е съставена по метода на „ОТВОРЕНАТА ПОРЕДИЦА“.

Помисли само за откриващите се възможности: Биха ли могли индианците да спрат нашествието на белите? Биха ли могли двете раси да живеят заедно и в мир? Биха ли могли… индианците да завладеят Старият континент?

Стиховете, използвани в книгата за загадката „Посланието на Маниту“, са: „Радостната песен на Теоай-Тали“ от Н. Скот Момадей — „Гласът на Орела“ бр. 3 от януари 1993 г., и стих от поемата „Песен за Хайават“ от Хенри Уодсуърд Лонгфело — „Индейцы без томагавков“ изд. 1984 год.

Авторът и Издателят изказват своята благодарност към БЪЛГАРСКОТО ИНДИАНСКО ОБЩЕСТВО „ОРЛОВИЯТ КРЪГ“ за препоръките и материалите, които направиха възможно написването на тази книга. Особено за интересното списание „ГЛАСЪТ НА ОРЕЛА“, от страниците на което авторът получи много ценни сведения за живота на индианците.

Започни от епизод 1.

Категория:     Книги-игри
Издателство:     Астрала
Година:     1994
Cтраници:     187
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      130/200/0 мм
Ключови думи:      детска литература, книги за деца, приказки, повести, романи за деца
Категория › Книги-игри

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.