С въглен в сърцето. Дора Николова

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  28-11-2015
  •  402

Автор:Дора Николова
Издателство:СамИздат
Страници:300
Корици:Меки
Година:2012
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 205 Състояние: Отлично
С въглен в сърцето" е събрала много житейска мъдрост, много житейски съдби, много познание. Авторката, вярна на стила си да заснема картини от битието, такова, каквото е, ни предоставя уникалната възможност да се запознаем с хора, с които съдбата не ни е срещала и няма да ни срещне, поради едни или други причини. Дора Николова обаче го прави, дарява ни богатството на срещата. От страниците се запознаваме с непознатия познат Петър Увалиев, с Бойко Бочев, който учи децата на китара, а за възрастните рисува картини. Научаваме приказната история на Нино и Назар и си казваме - трябва да ги чуя, непременно!

Авторката ни запознава с хора и места, разказва необикновени и обикновени съдби, рисувайки с въглен в сърцата ни причудливи картини, взети директно от живота. Нейните срещи са вече наши срещи и нейните емоции се предават и на нас, читателите. Защото тя умее по един изключителен, уникален начин да докосне една особено чувствителна струна в човешката душа.

"Моята баба е на 92 години. Почти столетница е, но такава горда и достолепна жена се среща рядко. Всяка седмица ме кара да обикалям столичните библиотеки и да търся нови книги на английски и на немски език. държи всичко да чете в оригинал. За мой срам, аз не чета толкова книги, колкото нея. Не зная добре дори един чужд език. Но баба Екатерина е жена, излъчваща вътрешен аристократизъм, човек, който показва, че добре си знае стойностите"
Така започва разказът "Разсипани цветове". Иска ви се да прочетете и останалото, нали?!

Дора Николова е завършила Журналистическия факултет в СУ "Климент Охридски". Има 35-годишна практика в средствата за масова информация, стотици статии в централен и периодичен печат, автор е на документални филми, редактор на книги и учебни издания.

Категория:     Българска проза
Издателство:     СамИздат
Година:     2012
Cтраници:     300
Забележка:     Нечетена книга.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      145/205/0 мм
Ключови думи:      български автори, българска проза, български писатели, българска литература
Категория › Българска проза

Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.