СВЧ системи и устройства за връзка

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-4-2020
  •  95

Автор:Христо Шинев, Никола Додов
Издателство:Техника
Страници:358
Корици:ТВЪРДИ
Година:1978
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
СВЧ системи и устройства за връзка - Х. Шинев, Н. Додов

УДК 621.396.216(075.8)
Учебникът «СВЧ системи и устройства за връзка» е написан съгласно учебната програма по едноименния курс, който се изучава от редовни и задочни студенти от специалността радиотехника във ВМЕИ « В. И. Ленин».

В учебника са разгледани редица въпроси, които са свързани както с теорията, така и с практическото реализиране на радиорелейните системи за пренасяне на многоканални информация. Основно място в курса е отделно на методите и устройствата за уплътнение. Функционално са разгледани класическите радиорелейни линии и е обърнато особено внимание на радиалните системи, системите с изкуствен спътник на Земята (ИСЗ) и тропосферните радиорелейни линии. Разгледани са онези СВЧ усилватели,генератори, филтри, смесители и други устройства,който не се изучават в другите специални дисциплини и намират голямо приложение в радиорелейната техника.

Учебникът може да се ползува и от студенти от други висши техничеки учебни заведения, както и .от инженерно-техническите кадри, които се занимават с конструирането и експлоатацията на радиорелейните линии.

Глава V, VI, част от гл. VII и'V111 са написани от проф. д-р. т. н. инж. Хр. Шинев, а останалите глави от-к. т.н. инж Никола Додов.
Христо Димитров Шинев, Никола Иванов Додов c/o Jusautor, Sofia, 1978

Здраво и чисто книжно тяло. Неизползвана книга.

1-СВЧ-системи-и-устройства-за-връзка
Категория › Телекомуникации

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.