Ободрителните питиета в нашия дом

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  9-3-2020
  •  81

Автор:Александър Белоречки, Николай Джелепов
Издателство:Техника
Страници:155
Корици:Меки
Година:1973
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Мн. Добро
Здраво книжно тяло, без забележки в текста.

В книгата се разглеждат въпросите, свързани с ши-оката ежедневна употреба на ободрителните питиета чай, кафе, какао, кока-кола и други пдобни.

Авторите от дълги години работят в областта на храненето и са преподаватели по диетика в Института за инструктори по храненето. Те дават в сбита научно-популярна форма и на достъпен език интересни данни за историята, разпространението и отглеждането на растенията, от които се добиват екстрактите за приготвяне на съответните питиета, за химичния състав на екстрактите и за действието им върху здравия организъм и при различни физиологични състояния, като бременност, кърмене, напреднала и старческа възраст, усилен физически и умствен труд и др., за възможностите да възникнат нежелани странични действия при прекомерната им употреба


Дадени са също голям бро рецепти за разнообразни питиета, кремове, сладкиши, торти, сладоледи и др., в кои то чаят, кафето и какаото участвуват като основа на съставка.

Накрая са описани най-употребяваните суровини — заместители на чая и кафето, които се срещат и използуват в нашата страна.

Книгата представлява интерес не само за любителите на тези питиета, но и за всички, които работят в хранително-вкусовата промишленост.


бз-Ободрителните-питиета-в-нашия дом
Категория › Готварски книги

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.