Учебник руского языка с элементами программирования для студентов технических вузов

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  9-1-2020
  •  64

Автор:Д. Петколичев, Д. Рафаилова, Е. Найденова, М. Радонова
Издателство:Техника
Страници:318
Корици:Меки
Година:1975
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 205 Състояние: Мн. Добро
Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначително позахабени корици.

Настоящият учебник представлява опит за разработване на граматичен материал съгласно принципите на програмираното обучение.

Предназначен е за студентите от всички технически вузове. Предвижда се за самостоятелна работа, както аудиторна, така и извън аудиторна.

 Граматическият материал се излага в малки дози, означени с буквите А, Б, В и т. н. Всяка доза съдържа информация за дадено граматическо явление и система от упражнения, снабдени с ключ за реализиране иа постоянна обратна връзка. 

На синтактична основа се разработват основните морфологични категории. За лексически пълнеж на синтактичните конструкции е използувана общо-научна лексика. В края на учебника се дава речник.

При подбора и разработването на темите авторите са се ръководили от програмата по руски език за техническите вузове, от типичните за българите трудности при изучаване на руски език и различното ниво на знания на студентите. 

Целта на учебника е да попълни пропуските в знанията на учащите се и да помогне при формирането на умения за ползуване на научно-техническа литература и постигане на навици за устна реч.
Автори на разделите: Драга Рафаилова и Елена Найденова — съществително име; Мария Радонова — прилагателно, местоимение, числително; Димитър Петколичев — глагол.

Български и руски език.

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначително позахабени корици.

ст-Учебник-руского-языка
Категория › Учебници за ВУЗ

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.