Вторият етаж

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  30-5-2019
  •  184

ПРОДАДЕНА

Автор:Костадин Чакъров
Издателство:Пламък 90
Страници:111
Корици:Меки
Година:1990
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Добро
Вторият етаж - Костадин Чакъров

ВТОРИЯТ ЕТАЖ
Към читателя

Пиша тези редове, за да изложа събития, факти и случки от „политическата кухня“ на най-висшия ешелон в политическата система на България през последните две години. Насочил съм вниманието си и към някои други събития и явления от политическия живот на моята страна дотолкова, доколкото те имат връзка с описаните процеси в политиката през този период.

Претенции за пълнота и изчерпателност нямам. Описвам нещата така, както аз съм ги виждал. В очите на моите колеги някои от въпросните събития или факти сигурно ще изглеждат другояче. Това зависи до голяма степен от задачите, които имаше всеки един от нас. Всичко, което съм предлагал и съм бил принуден да правя като участник в ежедневното осъществяване на едно политическо ръководство, е било задължителна част от моята работа. За мен то беше най-главното, най-важното и едва ли не всичко в изпълнението на служебните ми задължения.

Искам да споделя с читателя едно притеснение от морален характер. Тъй като разказвам за моята гледна точка и за моята работа, мога да изпадна в себеизтъкване или в позиция на преувеличаване на собствената си роля в събитията. Искам да подчертая, че съм бил само един от участниците в тези процеси. Нямам правото да говоря за моите колеги.

Не мога да подценявам участието и на десетки политически дейци. Но сега мълчат бойните другари на Тодор Живков, мълчат десетките негови съратници и политически „мъже“, с които той работи няколко десетилетия. Затова хващам перото и като протест за това мълчание и спотайване.

Искам да изтъкна, че не правя опит да оправдавам с късна дата участието си в едни политически процеси, които сега с право или без право, всички се опитват да обругават. Не е оправдание и това, че ако не съм бил аз, на моето място можеше да бъде друг, още по-лош от мен. Освен това в никакъв случай не искам да бъда приеман като разкайващ се или, не дай си боже - като репресиран от Тодор Живков човек, който сега иска да се хареса на българския народ. За да няма недоразумение, още сега ще заявя, че участието ми в ключовия кабинет на нашата политическа система беше един истински исторически шанс, какъвто само малцина от нас, българите, са имали. Независимо от оценките и страстите, които сега се разгарят около Т. Живков, трябва да се напомни, че от 110-годишна българска държава той ръководи България повече от царуването на цар Фердинанд - около 35 години. А това не може и не бива да се омаловажава....
...

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Незначително позахабени корици.

1-Вторият-етаж 

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.