Маймуна на мотоциклет

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  7-5-2019
  •  104

Автор:Дейвид Тейлър
Издателство:Отечество
Страници:256
Корици:Меки
Година:1986
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 210 Състояние: Много добр
Маймуна на мотоциклет: Един лекар на зоологическа градина разказва - Дейвид Тейлър

КРАЯТ НА НАЧАЛОТО
Истинско удоволствие бе за мен да познавам и да лекувам животни като Еди, косатката Къдлс, горилата Джоу-Джоу и да бъда свидетел на израстването им в здрави и силни животни. Понякога, независимо от усилията ми да помогна на някой от пациентите си, не съм успявал, но тези моменти на отчаяние се компенсираха от щастливите мигове, когато съм успявал. Най-голяма награда е да усетиш засилващия се пулс на тежко болна от пневмония горила или да зърнеш през прозрачна и влажна роговица злия поглед на алигатор, чието око доскоро е било сляпо от голям тумор. Всеки ден научавам нещо ново и откривам колко малко знам за голямото разнообразие от животински видове и техните безбройни болести.

Има много какво да се направи занапред. Много проблеми трябва да се решат. Каква е например причината за смъртоносното заболяване на черния дроб при читите и хепатита при делфините? На какво се дължат толкова много от неизследваните болести на влечугите и земноводните?

Не зная отговорите на тези и на още много други въпроси и може би никога няма да ги узная, но има ли нещо по-вълнуващо в живота от това да се опиташ да ги откриеш?


д-кн-Маймуна-на-мотоциклет

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.