Указание за строителство, използуване и поддържане на спортно материалната база

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-6-2018
  •  175

Автор:В. Николов, К. Пързулов
Издателство:Профиздат
Страници:43
Корици:Меки
Година:1982
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 200 Състояние: Мн. Добро
Указание за строителство, използуване и поддържане на спортно материалната база. В. Николов, К. Пързулов

Здраво книжно тяло, без забележки в текста. Циклостилен печат.

УВОД

Развитието на физическата култура, спорта р туризма с в Народна република България е неразривно свързано с политиката на Българската комунистическа партия.

В периода на изграждане на развитото социалистическо общество физическото възпитание на трудещите се стана неразделна част от политиката на партията за подобряване жизненото равнище на народа, за комунистическото му възпитание.

С партийните и правителствените решения от 1969, 1971 и 1972 г. на Българските професионални съюзи е възложена задачата да бъдат най-непосредствеии ръководители и организатори на физическата култура, спорта и туризма в предприятията и учрежденията. Едно от основните направления в дейността на профсъюзните органи и организации е масовизирането на физическата култура, спорта и туризма и използуването им като средство профилактика, за укрепване на здравето, за повишаване дълголетието, трудоспособността и комунистическото възпитание на работническата класа.

Kнигата съдържа указания за строителство, използуване и поддържане на спортно-материаляата база към предприятията и учрежденията.

Oбоснована е необходимостта от изготвянето на настоящите указания; посочено е състоянието на спортно-материалната база в момента:; дават се кратки, но пълни спортно-технически данни относно размера и начина на изпълнение на различните вддове спортни съоръжения; изяснява се използуването и поддържането им.

бз.у

Категория › Спорт

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.