Международен данъчен речник - Английско-български

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  27-1-2018
  •  131

Автор:Колектив
Издателство:Светулка 44
Страници:373
Корици:Меки
Година:1995
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Добро
Международен данъчен речник: Английско-български. Според изискванията на Европейския съюз

Въведение
Първото издание на „Международен данъчен речник“ бе публикувано през 1988 год. от Международното бюро по финансова документация.

Този речник бе използван от данъчни чиновници, научни работници, студенти, както и от непрофесионалисти и ние се надяваме, че речникът им е помогнал да се оправят в сложния и често труден свят на международното данъчно облагане.

През последните четири години се отбелязва значително развитие в международната данъчна система, както и съответна промяна в терминологията. Бяха създадени нови термини, а съществуващите вече получиха допълнителни значения или изобщо отпаднаха от употреба.

Новото издание на „Международен данъчен речник“ отразява тези тенденции, като повече от 400 нови термини са прибавени, а също така много от обясненията, които бяха дадени в първото издание, са преразгледани подробно.

Речникът е направен така, че да бъде лесен и достъпен по отношение на най-важнага международна данъчна терминология и представлява справочник, който можете да държите на бюрото си.

Новото издание нямаше да може да се осъществи без приноса на много различни хора.

Искаме да изразим благодарността си към Кен Месър, бивш началник управление „Данъчни проблеми“ към ОИСР за проницателните му коментари и критики по първото издание на речника, на Рик Кревър от Австралия, на професор Джон Бишъп от САЩ и на Джиниън Ли от Канада за техния принос.

Дължим благодарности също и на Дърк А. ван Ваанденбург, бивш изпълнителен директор на Международното бюро по финансова документация за това, че подробно изчете първия вариант на речника, както и на членовете на бюрото Никълъс С. Уеб и Джон Дж. Риенстра, които ми помогнаха да напиша и препиша много от дефинициите.

Сюзън М. Лайънз
Amsterdam

Здраво книжно тяло, сериозни следи от намокряне с вода, няма слепнали страници, безпроблемна книга за ползване.


Допълнителни снмики

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.