Практическа испанска граматика

  • 1 0
  • (Rated 5 Stars)
  •  1-7-2017
  •  261

Автор:Адриана Миткова, Боряна Кючукова-Петринска
Издателство:Везни-4
Страници:384
Корици:Меки
Година:б.г.
Броя:1
ISBN:9549977013 Тегло (гр.): Формат: 165 / 235 Състояние: Добро
ПРЕДГОВОР
В настоящата граматика са изложени основните граматични явления в кратка, ясна и достъпна форма. Теоретичната част е илюстрирана с таблици и много примери, преведени на български език. Включени са три раздела: фонетика, морфология и синтаксис.

Материалът във всеки раздел е разделен на теми и подтеми и след всяка теоретична част са предложени упражнения върху съответния материал. Редът на упражненията следва реда на изложената теория. В рамките на отделните подтеми упражненията са степенувани по трудност - започва се с упражнения за автоматизиране, следват упражнения за проверка на знанията и най-накрая се предлагат такива, които предполагат творческо приложение на съответния граматичен материал, включително и преводи. Тъй като към по-голямата част от упражненията има ключ, граматиката е подходяща както за работа с преподавател, така и за самостоятелна подготовка.

По преценка на преподавателя или на самия изучаващ испански език, упражненията могат да се използват и селективно, според конкретните нужди или пропуски в знанията. Отново по преценка може да не се спазва последователността на граматичния материал.

В приложението е дадено спрежението на неправилните глаголи в испанския език и ключ към упражненията.

Граматиката е предназначена както за начинаещи, makï и за тези, които вече са изучавали испански език.
От авторите

Няколко урока са попълвани.


Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.