Английско-български и българско-английски търговско-икономически речник. Колектив

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  25-4-2017
  •  112

Автор:Колектив
Издателство:Вега-3
Страници:254
Корици:Меки
Година:1991
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 130 / 200 Състояние: Добро
Настоящият речник систематизира съвременната практическа фразеология на общоиконо-мическата и търговска терминология. Предназначен е за бизнесмени, икономисти, специалисти, работещи в областта на външната търговия и външноикономическите връзки, икономиката на промишлеността и селското стопанство, финансите и кредита, банковото дело, фирменото управление, както и за студенти и курсисти, изучаващи английския език на бизнеса.

При изготвянето на речника авторите са спазили честотния принцип на термините, съдържащи се в естествената икономическа и търговска езикова среда. Английско-българската и българско-английската части са разработени по азбучно-гнездовата система. Читателите се запознават с основния термин и неговите устойчиви съчетания с глаголи, прилагателни и съществителни, илюстрирани с характерен пример-изречение. Използваната фонетична транскрипция отразява общоприетото британско произношение.
© Речникът е изготвен от колектив от преподаватели от английската катедра в Школата за подготовка на външноикономически кадри при Министерството на външноикономическите връзки.

Издателство:     Вега-3
Година:     1991
Cтраници:     254
Налични бройки:     1
Език:     Български и английски
Формат:     32/84/108
Град на издаване:     София
Корици:     меки

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.