Ръководство за лабораторни упражнения по електрически измервания. Колектив

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  15-4-2017
  •  191

Автор:Колектив
Издателство:Техника
Страници:235
Корици:Меки
Година:1977
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 205 Състояние: Добро
ПРЕДГОВОР
Ръководството представлява второ допълнено и коригирано издание на ръководството „Електрически и магнитни измервания“, издание на ДИ „Техника“ ог 1971 г. Написано е от колектив при катедра „Електроизмервателна техника“ на ВМЕИ „Ленин“ — София. В него е отразен многогодишният опит на катедрата в прозеждането на лабораторни упражнения по курса електрически измервания със студентите от всички електротехнически специалности на ВМЕИ. Материалът, включен в ръководството, е подбран в съответствие с учебните програми на дисциплините Електрически измервания на електрически и неелектрически величини и Електрически измервания, по които се обучават студентите от всички специалности на факултета по автоматика и електротехническия факултет и студентите от специалностите изчислителна техника и електронна техника от факултета гю радиоелектроника.

В книгата е отделено главно внимание на техниката, посредством която се осъществяват различните измерителни методи в лабораторни условия. Теоретичните постановки са кратки и имат за цел само да разяснят принципите, на които са изградени тези методи.

В ръководството са разгледани основните методи за измерване на съпротивления, електрическа мощност, електрическа енергия, електрически напрежения и токове, магнитни величини, характеристики на феромагнитни материали, температури, механични премествания и др. Нови в него са разделите за електрически измервания на неелектрически величини и за оценки на резултатите от измерванията. Това разширение на обхванатия материал е свързано с актуализацията на дисциплината Електрически измервания и е отразено в новите учебни програми.

Параграфите 1, 2, І0, 13 и 14 са написана от И. Панамски, 15 и 17—от Б. Матра

Категория:     Учебници за ВУЗ
Издателство:     Техника
Година:     1977
Cтраници:     235
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      145/205/0 мм
Ключови думи:      измерване, електрически величини, електрическа мощност, енергия, грешки при измерванията
Категория › Учебници за ВУЗ

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.