Ръководство за лабораторни упражнения по радиоприемни устройства. М. Момчеджиков

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  13-2-2017
  •  141

Автор:М. Момчеджиков
Издателство:Наука и изкуство
Страници:159
Корици:Меки
Година:1974
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 140 / 205 Състояние: Мн. добро
Ръководството е предназначено за. учебно помагало по дисциплината „Радиоприемни устройства” за редовните и задочните студенти от специалността „Радиотехника“ при ВМЕИ „В- И. Ленин". В него се описват лабораторни упражнения, засягащи изследването на отделни стъпала на транзисторни и лам-пови радиоприемници за амплитудно и честотно модулирани сигнали.

УВОД
Настоящото ръководство за лабораторни упражнения е предназначено да служи като учебно помагало по дисциплината „Радиоприемни устройства“ за редовните и задочните студенти от специалността „Радиотехника“ при ВМЕИ „В. И. Ленин“. В него са описани лабораторни упражнения, които представляват изследвания на отделни стъпала ог високочестотната част на транзисторни и лампови радиоприемници заамплитудно модулирани и честотно модулирани сигнали.

Всяко описание съдържа теоретична постановка, задание, схема на опитната постановка, опис на необходимата апаратура и указания за извършване на упражнението. С оглед на по-добро усвояване на материала към всяко лабораторно упражнение са поставени контролни въпроси. Те засягат най-важните особености на разглежданото стъпало. По тези въпроси студентите се изпитват преди започването на упражнението, за да се провери тяхната предварителна подготовка.

Накрая на ръководството в приложение са дадени кратки описания на някои от използуваните в лабораторните упражнения фабрични електронни уреди.

Изказвам благодарност на рецензента ст. пр. инж. Б. Симеонова и на редактора проф. к. т. н. инж. С. Пецулев за направените критични забележки и за положения труд за подобряване на ръководството.

Авторът

Категория:     Учебници за ВУЗ
Издателство:     Наука и изкуство
Година:     1974
Cтраници:     159
Забележка:     Здраво книжно тяло, без забележки в текста.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      140/205/0 мм
Ключови думи:      радиоприемни устройства
Категория › Учебници за ВУЗ

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.