Обучение и психично формиране на личността. Атанас Ников

  • 0 0
  • (Rated 0 Stars)
  •  8-3-2016
  •  198

Автор:Атанас Ников
Издателство:УИ "Стопанство"
Страници:227
Корици:Меки
Година:1996
Броя:1
ISBN: Тегло (гр.): Формат: 145 / 200 Състояние: Мн. добро
Предговор

Настоящото издание е продължение на излязлата първа част -"Психология на образователния процес". Тук се разглеждат изключително въпроси на психичното формиране и развитие на личността на учащите се в условията на учебно-възпитателния процес. Направен е опит да се очертаят и от нов ъгъл да се разкрият основни проблеми, като е спазен принципът за приемственост и същевременно са отразени новите постижения и тенденции в тази област.

Авторът разбира, че има още много въпроси, "сечения", които чакат своето по-нататъшното задълбочено изясняване. Но осветляването дори само на част от тях има своята стойност. Или, както казва Т. Гомашевски: "Всяка крачка в процеса на познанието променя познавателната ситуация, съотношението между важните и незначителните, между сигурните и несигурните данни; решаването на някакъв проблем премахва някаква област на несигурност, но в същото време открива нови такива области, които се превръщат в предизвикателство към дейците на науката и ги карат да предприемат изследвания в нова насока" ("Основни идеи на съвременната патология", С., 1989, с. 214).

Надяваме се, че настоящото издание ще предизвика интерес сред дейците на науката и образованието - психолози, педагози, учители, възпитатели, студенти - бъдещи психолози и специалисти в образованието, както и сред родители, пък и сред всички други, които се интересуват от тези проблеми.

Книгата представлява втора част на второ основно преработено и допълнено издание на “Педагогическа психология” (1989 г.). Предназначена е за работещите в сферата на психологията и образованието - специалисти, студенти, учители, научни работници, и за всички, които се интересуват от разработените в нея проблеми.

Категория:     Психология
Издателство:     УИ "Стопанство"
Година:     1996
Cтраници:     227
Забележка:     Здраво книжно тяло. Тук-там е подчертавано - незначително.
Налични бройки:     1
Език:     Български
Град на издаване:     София
Корици:     меки
Размери:      145/200/0 мм
Ключови думи:      учене, обучение, език, стил, емоционално развитие, психична работоспособност
Категория › Психология

Все още няма коментари...

Info! За съжаление само регистрираните потребители могат да публикуват коментари.Моля, влезте или се регистрирайте.